Egy új élet kezdetén

Az embernek számtalanszor van törés az életében, olyan esemény, ami ha nem is mindent, de a legnagyobb pillérek közül néhányat biztosan megremegtet. Ilyen amikor valaki elveszti a munkahelyét vagy a szüleit, párkapcsolati válságba kerül vagy anyagilag kicsúszik alóla a talaj. Nekem a párkapcsolatok terén amúgy sincs túl nagy szerencsém, volt pár próbálkozásom, de még keresem a nagy őt, viszont a munkahely tekintetében az utóbbi időszakban nem vagyok túl szerencsés, pedig elég szépen és jól indult a karrierem. Ahogy kijöttem a főiskoláról szinte rögtön el is tudtam helyezkedni és egy nagyon jó nevű multi cégnél vállaltam munkát, elég jó fizetéssel. Úgy is döntöttem szinte rögtön, hogy vásárolok egy lakást, persze hitelre. Nem is volt ezzel semmi gond, amíg persze tudtam fizetni a hitelt, de nemrég elvesztetem a munkámat, és persze találtam másikat, de jóval kevesebb fizetéssel, rosszabb karrier lehetőségekkel, és sajnos el kellett adnom a lakást, hogy ne a bank árvereztesse el. Szerencsére még idejében léptem, így teljes mértékben sikerült visszafizetnem a hitelt és maradt egy nagy adag tartalék összegem, amiből új életet kezdhetek. Most már így nézem, persze volt időszak amikor a kudarcokon keseregtem.

Az viszont tény, hogy az adás-vétellel nem oldódott meg minden problémám, hiszen nagyon gyorsan szükségem volt egy szobára, mert az albérletet azért nem tudtam volna így hirtelen megfizetni és keresgélni kezdtem. A 7 kerület kiadó szoba tekintetében nem volt túl jó választék a magánhirdetések között, a kiadoszobabudapest.hu oldalon azonban találtam nem egy nekem tetsző szobát, és fel is vettem velük a kapcsolatot.

Nem volt a döntésem hiábavaló, hiszen a szobák gyönyörűek, élőben talán még jobban mutatnak mint a képeken, ami meglepő, hiszen általában fordítva szokott lenni a csalódás, de hála a jó égnek engem minden tekintetben csak pozitív meglepetés ért. Rövidesen ki is vettem egy szobát, be is költöztem, és azt kell mondjam, hogy az itt lakók is hihetetlen jó fejek. Össze barátkoztunk, és most már nem is bánom, hogy nem egy saját albérletben gondolkodtam, így ugyanis egy tökéletes társaság részese lehetek, ami jelenleg nagyon sokat segít nekem.